Tuturor “curajosilor”, “nevirusabililor”, “nepasatorilor” si “scepticilor” cu privire la gravitatea crizei generate de noul Coronavirus (COVID-19), le recomand un pic de lectura, o frantura de procrastinare meditativa, o farama de informare, dar si o gramada de empatie. Daca niciuna dintre cele de mai sus nu functioneaza, egoismul este remediul perfect.

Picul de lectura il recomand pentru alungarea ignorantei care ii determina sa ignore problema.

Procrastinarea meditativa este benefica, pe de o parte, pentru a constientiza de unde provine iluzia ca daca isi continua activitatea uzuala facandu-se ca nu exista problema, nu vor fi atinsi, pe de alta parte, pentru a prioritiza sanatatea in fata unor posibile beneficii materiale generate de „esentiala” activitate pe care o desfasoara, cunoscut fiind cat „de neinlocuit” suntem noi oamenii, in general.

Informarea ar putea sa le deschida ochii si sa afle ca declararea pandemiei de catre OMS inseamna ca din Polinezia Franceza trecand prin America de Sud, Asia, Africa si pana in Europa exista acest virus care nu poate fi tinut sub control.

In sfarsit, prin activarea simtului empatic vor constientiza ca viata lor va fi afectata intr-un mod pe care nu il pot controla: fie ca au o persoana in apropierea lor care este in varsta si vulnerabila, fie ca au o ruda draga pe care o viziteaza sau cu care locuiesc, care are probleme cardiace, diabet sau alta complicatie medicala care, presarata cu COVID 19, ar putea deveni fatala.

Daca empatie ioc, ii rog sa treaca la egoism si sa se protejeze din acest motiv de care nu trebuie sa le fie rusine. Spun din egoism pentru ca daca in activitatile inspirate de “curaj” sau “nesabuinta” nimeresc intr-un loc nepotrivit, risca sa fie introdusi de autoritati intr-o carantina obligatorie care cu siguranta va fi mai neplacuta decat daca ar fi ales singuri o limitare a socializarii fara de care se simt singuri.

Liberul Arbitru GANDURI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *